Takrenovering Stockholm

Takrenovering är en viktig åtgärd för att bevara och reparera taket. Att renovera taket i god tid gör att man undviker vattenskador som annars kan bli dyrt om de upptäcks sent. Vidare får du information om takläggning och takrenovering i Stockholm samt en lista över hantverkare i länet.

Takläggning i Stockholm

Takläggning och renovering av tak är avancerat och kräver ofta både utrustning och erfarenhet som inte alla har. Vanligast är att man anlitar en hantverkare som har både erfarenhet och utbildning inom takrenovering.

Det finns mängder av plåtslagare och takläggare i Stockholm som kan hjälp till med ditt projekt. För att underlätta ditt val har vi samlat några av de mest pålitliga och kunniga aktörerna i Stockholm i en lista för att göra det enkelt för dig att anlita en plåtslagare.

JW Plåtslageri AB

JW Plåtslageri AB är känt för sin skicklighet inom plåtarbeten och takläggning i Stockholm. De erbjuder skräddarsydda lösningar för takrenovering och takbyten.

Swedala tak

Swedala tak är en etablerad aktör inom takbranschen. De är specialister på takreparationer, takomläggningar och takunderhåll. Företaget finns i ett flertal städer där Stockholm är en stor del. Swedala tak arbetar med fasta priset.

Tak Compagniet

Tak Compagniet utför arbete inom takläggning och takvård i Stockholm som huvudort. Bolaget strävar efter att leverera ett väl utfört arbete av utbildade hantverkare.

Hur vet jag om jag behöver byta tak?

Om ditt tak är över 20 år gammalt bör du undersöka det regelbundet för att se när det är dags att renovera eller byta det. Renovering är lämpligt om taket är i ganska bra skick, medan det rekommenderas att byta tak om det finns några skador, eller om taket är för gammalt och måste ersättas. Det är möjligt att lägga om taket själv men en hantverkare underlättar och ser till att jobbet utfört på rätt sätt.

Vilket tak ska man välja?

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer tak till sitt hus eller byggnad, inklusive estetik, funktion, miljöpåverkan och kostnad. Här är några vanliga taktyper och dess egenskaper som kan hjälpa dig att fatta ett beslut:

Takpannor i tegel: Tegeltak är en klassisk taktyp som är mycket hållbar och kan ha en livslängd på omkring 50 år. Det är också brandsäkert, ljudisolerande och ger bra skydd mot väder och vind. Nackdelen med takpannor i tegel är tyngden. Takstolarna kan behöva förstärkas om takpannor inte har används tidigare.

Betongtak: Betongtak är liknande tegeltak i många avseenden, men är generellt sett något billigare. De är också mycket hållbara, brandsäkra och ger god skydd mot väder och vind. Nackdelen med betongtak är att det också kan vara tungt och kräva extra förstärkning av takstolarna.

Plåttak: Plåttak är ett populärt alternativ eftersom det är lätt, hållbart och relativt billigt. Det kan också vara mångsidigt i termer av färger och stilar. Plåttak är lämpligt för både flata och lutande tak. Nackdelen med plåttak är att det kan vara högljutt under regn eller hagel.

En lösning kan också vara att måla taket i stället för att byta det.