Takmålning Göteborg

Takmålning är en åtgärd som är rekommenderad att göra för att både göra så att taket ser finare ut längre och så att det också håller under en längre tid. Det kallas också för försegling, vilket syftar på hur en takmålning skyddar taket och bättre håller fukt och angrepp av svampar borta. Genom detta kan du undvika att i onödan få dyra takbyten utförda när detta inte behövs. Åtgärden involverar först noggrann rengöring av taket, varefter det målas och sedan ser ut som nytt igen.

Takmålare Göteborg

Att måla taket kräver att du har viss specialkunskap och att du klarar av att få taket ordentligt rengjort inför målningen. Det kräver också att du klarar och vågar ge dig upp på taket på egen hand. Saknar du erfarenhet inom detta, vill inte utsätta dig för fallrisk, eller har helt enkelt inte tid med takmålning är det en bra idé att anlita experter – och det finns många bra takmålare i Göteborg att välja på.

Help Hero

Help Hero är en firma som har funnits sedan 2005 – ursprungligen under namnet iResponse Network and Media – som fungerar som ett sätt för kunder och företag inom olika hantverk att få hitta varandra och komma i kontakt med varandra. Det är därmed ett bra sätt för dig att se vilka olika företag som är verksamma inom takmålning i Göteborg och kontakta dem om en offert för jobbet.

Kontakt

Takvård i Väst

Takvård i Väst är en firma baserad på Hönö i Göteborgs skärgård, som grundades 2017, och som erbjuder hjälp med projekt inom takvård, husvård och trädgård – däribland takmålning, inklusive målning av plåttak. De vänder sig till västra delen av Sverige, inklusive Göteborg, och har ett fokus på miljövänliga metoder med användning av vattenbaserade färger när möjligt, och tvätt med vatten.

Kontakt

Hustvättarna

Hustvättarna i Sverige är en firma som utgår från Malmö, men som utför uppdrag i hela södra Sverige, inklusive Göteborg. Företaget grundades 2011, och vänder sig till såväl privatpersoner som företag, BRF:er och andra föreningar och organisationer i sin verksamhet. De erbjuder flera tjänster inom husvård, däribland tvätt, behandling och målning av tak, fasadtvätt, och klottersanering, med fokus på just taktvätt.

Kontakt

Tvättkillarna

Tvättkillarna & Service i Väst är ett företag baserat i Fjärås utanför Göteborg, som har varit verksamt sedan 2017 och vänder sig främst till kunder i västra Sverige. Som namnet antyder arbetar de främst med olika typer av uppdrag inom tvätt – däribland tvätt av tak, fasad, altan och mark – men de utför också andra relaterade tjänster som algbehandling, takbehandling och takmålning.

Kontakt

Takmetoder

CH Takmetoder är en firma belagd i Lilla Edet, som sedan 2001 utför jobb åt kunder i Göteborg, Kungälv, Stenungsund, Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. De fokuserar på tjänster inom tak, med tvätt, målning, behandling, byte och avlägsning av mossa, men utför även fasadtvätt, och arbetar med miljö och hållbarhet. De vänder sig till privatpersoner, BRF:er och kommuner i sin verksamhet.

Kontakt

Takmålning pris

Det är vanligt att arbetskostnaden för takmålning ligger på mellan 300 och 700 kronor i timmen innan användning av ROT-avdraget. Priset beror på många olika faktorer, och är inte något som går att enkelt fastslå. Det påverkas till exempel av vad du har för sorts tak, hur stort det är, vilket skick det är i, om det är angripet av alger, med mera.

Måla tak inomhus

Det invändiga taket innebär en helt annan typ av jobb än tvätt och målning av det utvändiga, men likväl är det många firmor som kan utföra både målning invändigt och utvändigt åt dig. Att måla tak inomhus involverar att tömma rummet på möbler och att täcka golvet med papp för att skydda både möbler och golv från fläckar. Det är bäst att måla hela taket vid ett och samma tillfälle för att säkerställa att ytan blir jämn och fin, så utsätt därför gott om tid inför jobbet.

Måla takpannor

Att måla takpannor är ett bra sätt att få dem att hålla längre – ofta 10-20 år längre – samtidigt som det får dem att se som nya ut, och är därför ofta ett bra och billigare alternativ till att få hela taket utbytt. Det tar normalt en arbetsdag att tvätta ett tak i genomsnittlig storlek och sedan ytterligare en dag att måla det, för dig som vet vad du sysslar med, och längre om du inte gör det – och därför är det vanligt att överlåta jobbet på experter som hyrs in.

I behov av annan hjälp till huset?

Är du inte i behov av just takmålning men behöver ändå hjälp med huset? Härunder listar vi 4 olika hantverksyrken som du kan använda till renovering av huset:

Plåtslagning

Plåtslagning är en hantverksyrke som innefattar bearbetning och formning av plåt till olika strukturer och delar. Ofta utförs detta arbete inom byggbranschen för att tillverka tak och fasader, men det kan också användas för tillverkning av detaljer till bilar, båtar och andra strukturer. Tekniker som används inkluderar klippning, falsning, bockning och svetsning..

Takrenovering

Takrenovering är processen att reparera eller förnya ett befintligt tak på en byggnad. Detta kan involvera allt från små reparationer, som att byta ut skadade takplattor, till större projekt som innebär att hela taket byts ut. Det kan också innebära att lägga till isolering, installera takfönster, eller till och med ändra takets struktur eller stil.

Fasadrenovering

Fasadrenovering är arbetet att reparera, restaurera eller uppgradera utsidan av en byggnad. Det kan innefatta reparation av skador från väder och tid, förbättring av byggnadens isolering, eller förändringar av estetik. Det kan innebära arbete med en mängd olika material, inklusive tegel, sten, betong, trä eller plåt.

Tegeltak

Tegeltak är en taktyp som är gjord av tegelstenar, vilka är bitar av lera som har formats och bränts i en ugn. Tegeltak är kända för sin hållbarhet, brandmotstånd och förmåga att stå emot hårt väder. De finns i en mängd olika stilar och färger, vilket ger husägare möjlighet att anpassa utseendet på deras hem. Dessutom kan tegel vara miljövänligt eftersom det är tillverkat av naturliga material.

Läs mer