Fasadtvätt Göteborg

Att tvätta fasaden är en viktig del i det pågående arbetet med att underhålla sitt hus. För dig som inte med viss regelbundenhet ser till att tvätta din husfasad utsätter nämligen byggnaden helt i onödan för risken att bli angripen av mögel och svamp. Tvätten bör i förebyggande syfte helst utföras åtminstone en gång vartannat år, samt omedelbart när du uppmärksammar påväxt av alger eller små ”prickar” på fasaden. Vänta inte, då problemet snabbt kan växa sig större och bli både svårare och dyrare att åtgärda.

Fasadrengöring

Rengöring av din byggnads fasad kan ta upp mycket av din tid och energi, och det är därför ofta en bra idé att anlita hjälp av experter från firmor inom fasadtvätt i Göteborg. Det finns många olika aktörer på marknaden i Göteborg med omnejd, och du kan här läsa om några bra sådana och om vad de har att erbjuda.

Floda Takvård

Floda Takvård erbjuder fasadrengöring i Göteborg och specialiserad på fasadtvätt. De utgår ifrån Partille och jobbar i kranskommuner. De grundades 2001 och erbjuder utöver fasadtvätt och takrengöring även tjänster inom takskottning och taksäkerhet. Floda Takvård har tack vare sin erfarenhet god koll på vilka material som ska användas till just ditt tak och beroende på omständigheterna utför de sina arbeten vanligtvis i 1–3 dagar innan allt är färdigt. Efter ett år får du en ettårskontroll där de gör återbesök för att kontrollera hur fasaden ser ut.

Kontakt

Till Floda Takvård

Lorné Tak

Lorné Tak & Fasadtvätt är ett företag som är baserat i Kållered, som grundades 2014. De utför tjänster inom rengöring av fasad och tvätt av tak i Göteborg med omnejd, och vänder sig till såväl företag som privatpersoner och föreningar i sin verksamhet. De utför också andra relaterade tjänster, som målning av tak och fasad, takbyte, samt renovering av fönster.

Kontakt

Till Lorné Tak

Charme Städ

Charme Städ är en firma baserad i Göteborg, som grundades 2019 och som är verksam i Göteborg med omnejd. De har städning som fokus, med tjänster som flyttstädning, städning av kontor och hem, feststädning och fönsterputs – men också fasadtvätt. De låter dig bestämma veckodag och tidsspann som jobbet ska utföras på, och kan efter överenskommelse också utföra vissa jobb på röda dagar.

Kontakt

Till Charme Städ

Grön Fasadtvätt

Grön Fasadtvätt i Gbg är en firma baserad i Göteborg, som har varit verksam sedan 2003. De utför jobb i Göteborg samt andra närliggande orter, med ett fokus på fasadtvätt – men de utför även tjänster inom klottersanering, fönsterputs och taktvätt. De använder sig av flera olika metoder som är lämpade för olika situationer, däribland kallvatten, varmvatten, högtryck och kemisk rengöring.

Kontakt

Till Grön Fasadtvätt

Nomor

Nomor är en firma som grundades 1995, och som finns på flera håll runt om i Sverige, däribland i Göteborg. De har ett brett utbud av tjänster – inte bara fasad- och taktvätt, utan också sådant som skadedjursbekämpning, hygieninspektioner, luftanalyser och saneringar. De använder sig vid tvätt främst av en metod med hett vatten, samt vid behov även medel för bekämpning av alger.

Kontakt

Till Nomor

Tvätta träfasad

Att tvätta träfasad är viktigt inte bara för att förhindra angrepp av mögel och svamp, utan också rent estetiskt för att fasadens färg ska upprätthållas och se fin ut längre. Det utförs i tre steg; (1) först sköljs fasaden med vatten, (2) sedan penslas särskilt rengöringsmedel på, och efter att detta har verkat en stund (3) sköljs det bort. Ytterligare åtgärder som användning av mögelmedel kan också behövas om fasaden har hunnit bli angripen.

Tvätta tegelfasad

Att tvätta tegelfasad görs, utöver vid underhåll och motverkan av mögel och svamp, även vanligen när vatten har absorberats av teglet. Vid uttorkningen leder detta till saltutfällningar i form av vita fläckar på teglets yta, som är ofarliga men estetiskt problematiska. Tvätten genomförs vanligen med vatten och tvättsvamp, samt efterborstning med en torr borste och avlägsning av saltdamm med hjälp av en dammsugare.

Vad kostar fasadtvätt?

Generellt ligger priset för en fasadtvätt på mellan 3 000 och 7 000 kronor efter ROT-avdraget för envåningshus. Slutpriset beror på många faktorer – däribland storleken på din byggnad, vilken typ av fasad den har, vilket skick den är i och hur utsatt den är för alger, men också om du är privatperson (och därmed kan använda ROT-avdraget) eller företag. Hör av dig till en lokal firma för en offert.

Läs mer